SEKMADIENINIAI VIRTUVĖS UŽKARIAVIMAI: Obuolių pyragas

September 16, 2013
Kategorija: Patarimai moterims | Moteris
0 1646 0
SEKMADIENINIAI VIRTUVĖS UŽKARIAVIMAI: Obuolių pyragas
Sparnuota frazė genialumas slypi paprastume puikiai tinka iliustruoti sumanymui sekmadienio popietę iškepti obuolių pyragą, kai norisi ko nors skanaus, tačiau pernelyg tingisi kulniuoti į parduotuvę prisipirkti reikiamų produktų bei ilgas valandas tūnoti virtuvėje. Rugsėjus spėjus įsibėgėti kone kiekvieno namuose, vaisių induose ar pintinėse guli raudonskruosčiai, šiemetiniai obuoliukai, surinkti pas bobulę kaime, dosnios kaimynės atvežti iš sodo ar ryte pas linksmą dieduką nupirkti turguje. O visus kitus obuolių pyragui reikiamus ingredientus tikrai kiekvienas turime savo virtuvinėse spintelėse ir šaldytuvuose. Nors dabar prisiminiau, kad esu buvusi namuose, kuriuose negalėjome rasti cukraus, mat šeimininkai jo paprasčiausiai nenaudoja… Na, bet šį kartą ne apie tai, tad susukam viršugalvy kuodukus ir judam į virtuvę!
Pyragui reikės:
  • 4-5 obuolių (nors man pilnai užteko 3 didelių);
  • 140 ml. aliejaus;
  • 120 g. cukraus (jei obuoliai saldoki, rekomenduojama dėti mažiau);
  • 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus (arba 1 v. šaukšto naminio vanilės ekstrakto);
  • 2 kiaušinių;
  • 190 g. miltų;
  • 1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 a. šaukštelių cinamono ir 20-30 g. cukraus pyrago apibarstymui.
Gaminimo procesas:
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir išplakame iki purumo. Tuomet suberiame vanilinį cukrų (arba vanilės ekstraktą), aliejų ir viską permaišome.
Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir persijojus suberiame į jau turima masę. Viska gerai išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą arba į silikoninį indą.
Obuolius nulupame, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis. Obuolių riekeles gausiai sudedame ant pyrago tešlos viršaus. Obuolių turi būti daug.
Cukrų sumaišome su cinamonu ir apibarstome pyrago paviršių.
Orkaitę įkaitiname iki 180° C ir kepame apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pakilus, o į pyrago vidurį įsmeigus medinį pagaliuką, šis liks sausas.
Pyrago receptas rastas Neringos bloge.
O originalus įrašas rastas Monikos buveinėje!
, , , , , , ,