Prieš Velykas – kepimo maratonas

April 4, 2019
Kategorija: Patarimai moterims | Moteris
0 7 0
Prieš Velykas – kepimo maratonas

Džiugioji pavasario šventė Velykos – jau ne už kalnų. Likus kelioms savaitėms, pats metas pradėti galvoti, ką gardaus pagaminsite ir kuo papuošite stalą. Neabejotinai stalo akcentu tampa Velykų boba ir koks nors orkaitėje keptos mėsos patiekalas. Paruošti šiuos simboliškus gardumynus be geros, patikimos kepimo formos – neįmanoma. Tačiau reikalingas ir geras receptas, ir tiesiog patirtis. Tad pasakojame, kaip pasiruošti šiam kepimo maratonui.

Pirmiausia – receptai

Net jei gaminate šį tą tradicinio, kažkokį patiekalą, kurio paslaptys saugojamos ir perduodamos iš kartos į kartą, reikia žinoti tikslias gamybos žaliavų proporcijas, eigą. Taigi, be vienokio ar kitokio recepto neišsiversite. Bet kas tikrai netinka: kai kurie receptai tiesiog pasmerkti nesėkmei, nebent esate didžiulės patirties sukaupęs virtuvės virtuozas. Deja, taip būna retai.

Tad atlikite atidžią receptų paiešką. Apgalvokite, ko reikės kiekvienam patiekalui, ko jau turite, o ką teks įsigyti. Įvertinkite sudėtingumą. Keli sunkiau paruošiami patiekalai yra geras iššūkis, bet jei tokie bus visi, paprasčiausiai taip pavargsite, kad švente nebesidžiaugsite. Taigi, nepersistenkite.

Tinkamos kepimo priemonės – būtinybė

Niekuomet nepagaminsite kažko sėkmingai, jei trūks elementarių virtuvės reikmenų. Kepimo formos – vienas tokių dalykų. Jo prireiks kepant ir aromatingą obuolių pyragą, ir mėsos kepsnį, viščiuką ar kokį kitą gardų patiekalą. Tad ryžkitės įvertinti turimas formas ir, prireikus, pakeisti jas naujomis. Jų būna įvairių, pavyzdžiui:

  • stiklinės,
  • keraminės,
  • aliumininės,
  • nerūdijančio plieno,
  • silikoninės,
  • dengtos įvairiomis specialiomis dangomis, pvz. teflonu.

Išsirinkti iš didelio asortimento gali būti nelengva. Visgi pasistenkite: įvertinkite patiekalą, formos dydį, tipą, netgi kiekį. Patikėkite, dėmesingumas čia tikrai yra būtinas.

Keli kepimo triukai

Gali atrodyti, kad užtenka tiesiog laikytis gryno recepto nurodymų, ir viskas pavyks tobulai. Deja, ne tikrai ne visuomet yra taip. Kartais reikia žinoti tam tikras gudrybes – pavyzdžiui, kokios kepimo formos labiau tinka konkrečiam patiekalui. Svarbus ir gaminimo procesas. Pateiksime kelis patarimus.

  • Dėkite prieskonių kelis kartus – gaminimo pradžioje ir pačioje pabaigoje.
  • Prieš kepdami gerai išdžiovinkite daržoves.
  • Įsitikinkite, kad tikrai gerai įkaitinote orkaitę ar kepimo indą.
  • Jei kepate mėsą ir norite, kad ji apskrustų, pirmiau padidinkite temperatūrą, paskui sumažinkite iki reikiamos.

Meistriškumas neabejotinai ateina su patirtimi. Tad nebijokite eksperimentuokite, bet pirmiau ištobulinkite įvairius įgūdžius. Gera kepimo forma, receptas, reikmenys – tai jau tvirta pradžia.